Wanneer je gaat zoeken naar een leuke camping in Nederland komen er heel veel leuke opties naar boven. Nederland heeft namelijk ontzettend veel leuke plekken te bieden. Een van de echte aanraders is om tijdens je vakantie aan het water te verblijven. Nederland heeft namelijk een heel groot deel water aan de westzijde van het land. Hier hebben we veel dijken en duinen om ons te beschermen. Maar behalve dat het water soms voor gevaar kan zorgen, is het ook een prachtig onderdeel van de natuur waar we met zijn alle heerlijk van kunnen genieten. Het is daarom echt een aanrader om een camping aan water nederland te boeken. 

 

Recreatieplassen

Deze campings aan het water zitten door het hele land verspreidt. In bijna elke provincie is of zijn er wel meerdere campings te vinden die aan het water liggen. In Friesland is er soms ook de mogelijkheid om je eigen boot aan de stijger van het vakantiepark te leggen. Of je kan er een zeilbootje huren tijdens je verblijf. Het is natuurlijk heerlijk als je op die manier van het water kan genieten. Wanneer je iets minder van het zeilen bent maar water wel geweldig vindt, zijn er ook in veel andere provincies leuke campings aan het water te vinden. Zo hebben we in onze zuidelijkere provincies veel campings die dichtbij of aan recreatieplassen liggen. Vaak hebben deze plassen een strandje of grasveld waar je heerlijk de hele dag kan liggen terwijl je af en toe een frisse duik neemt in het meer. Ook is het bij deze recreatiemeren vaak mogelijk om een klein bootje te huren, bijvoorbeeld een waterfiets. Zodat je ook vanaf het water kan genieten. 

 

Aan de zee in Zeeland

Wie echt van de kust houdt is ook in Nederland aan het goede adres. Je kan dan opzoek gaan naar een camping aan zee zeeland. De provincie Zeeland is namelijk uitermate geschikt voor een hele fijne vakantie aan de zee. Er zijn hier om die reden ook veel leuke campings te vinden. Dit kan verschillen van luxe campings met veel voorzieningen tot wat simpelere campings en campings direct aan de kust. Dit hangt er maar net vanaf wat je zoekt. Omdat je vlak bij de kust zit, of zelfs aan de zee, kan je op elk moment van de dag heerlijk uitwaaien op het strand. Bij lekker weer kan je zelf een duik nemen in de golven. Waar je ook aan het water wil zitten in Nederland zijn er veel geschikte campings hiervoor!   

Categorie├źn: Reizen