We zien ze tegenwoordig steeds vaker: e-bikes. Een e-bike is aan ander woord voor elektrische fiets. Dit is een erg handig vervoersmiddel dat een stuk handiger is dan een fiets of een scooter vanwege de functionaliteit. Op een e-bike kun je namelijk fietsen met behulp van de trapondersteuning die de fiets levert tot 25 kilometer per uur. Maar je kunt de trapondersteuning ook uit zetten wanneer je helemaal zelf een stukje wil fietsen, of juist het tegenovergestelde! Want je kunt ook de motor aan zetten en de e-bike z’n gangetje laten gaan.

Actieradius

Hoe ver je op een e-bike kunt rijden wordt de actieradius genoemd. Dit is de gemiddelde afstand dat je er mee kunt rijden voordat je de accu opnieuw zal moeten opladen. Met een normale e-bike accu kun je over het algemeen makkelijk 80 kilometer rijden voordat je op zoek zal moeten gaan naar een punt om de batterij op te laden.

De accu lang mee laten gaan

Accu’s gaan over het algemeen niet een leven mee. Maar je kunt de levensduur van een accu aanzienlijk verlegen door deze goed te bewaren. Op droge plekken waar de temperatuur rond kamertemperatuur liggen hebben de voorkeur. Dit komt de accu ten goede, omdat zowel te hoge, als te lage, temperaturen invloed hebben op de accu waardoor deze minder lang mee zal gaan. Zelf probeer ik mijn fiets overal en altijd binnen te zetten. Dat is helaas niet overal mogelijk, maar gelukkig heb ik thuis een schuur waar het niet koud is. Een andere tip voor het bewaren van de actieradius is om de accu in geval van vorst los te koppelen van de fiets en binnen te bewaren. Zo hoef je niet je hele fiets binnen te zetten.

Een goede e-bike aanschaffen

Ben je al enthousiast over het aanschaffen van een e-bike? Dan wil je vast weten waar je deze eenvoudig van goede kwaliteit kunt vinden. Persoonlijk schaf ik bijna al mijn aankopen aan via Google Search. Met een korte zoekopdracht vind je een groot aantal online retailers. Dat maakt zoeken naar een goede elektrische fiets wel erg makkelijk! Zelf kwam ik terecht bij Stellafietsen omdat ze een leuke actie hadden waarbij je je normale fiets in kunt ruilen voor korting op een e-bike. Wel zo voordelig! En wanneer je een elektrische fiets rijdt, dan heb je eigenlijk geen normale fiets meer nodig. Dus dat was voor mij snel gekozen.

Categorieën: Reizen