Hoewel er veel verschillen zijn binnen ons land is er een ding wat vrijwel iedere Nederlander heeft: een bepaalde trots wanneer een Nederlands sport team of een individuele atleet het goed doet. Wat is dat toch mooi! Het hele land dat zich achter iemand of een team schaart, dit is precies waar dezer blog over gaat!.

Tips en Trucs voor Support

Voor elk evenement zijn er natuurlijk andere dingen van belang, maar wat gelijkt blijft is de spirit die elke Nederlander graag laat zien. De grootste evenementen zijn natuurlijk wel een Europees Kampioenschap of een Wereld Kampioenschap voor voetbal. Prachtig vind ik dit altijd om te zien, de straten in mijn buurt kleuren oranje en je hoort de hele buurt juichen als het goed gaat en schreeuwen wanneer het tegen zit, mooi toch die passie? n. Of kijk de grote menigte bij het EK dat in Oostenrijk en Zwitserland werd gehouden, het leek wel op een Oranje leger. De campings stonden vol en mensen gedroegen zich als trotse Nederlanders, precies hoe ik het graag zie.

Maar het kan ook allemaal een beetje meer ingetogen, zoals bij andere sporten. Hierbij is de manie lang niet zo groot, maar toch zit een groot deel van Nederland voor de bank wanneer een Nederlander ergens een finale bij behaalt. Denk bijvoorbeeld aan de prestatie van Epke Zonderland, weet jij de legendarische woorden van de presentator nog? “Hij staat!”. Of bij dart koning Michael van Gerwen die als een held is onthaald bij zijn terugkomst van zijn zoveelste wereldtitel.

Mee op reis of toch thuis?

Zou het je leuk lijken zelf een keer mee op een reis te gaan, je te voegen bij een legioen van fanatieke Nederlanders? Ik zou dan aanraden om op een ‘Oranje’ camping te gaan staan. Dit is natuurlijk waar het echt gebeurd, zelf heb ik enkele hele leuken ervaringen opgedaan op deze plekken! Zeker een aanrader. Maar is dit nou te heftig voor je of wil je helemaal niet naar het buitenland dan is er natuurlijk altijd nog onze nationale feestdag! Dit is natuurlijk bij uitstek de dag om je Dutch-Spirit te laten zien, en niet toevallig mijn favoriete dag van het jaar.  De drukte, de mensen en de gezelligheid. Dat is toch prachtig om te zien! Voor alle Nederland fanaten is dit de dag om hele maal los te gaan. Jezelf uitdossen in het Oranje, met haarverf en schmink. Alles erop en eraan. Wij zeggen neem deze punten allemaal mee, en geniet van deze dagen of evenementen! Want er er gaat niets boven Nederland!