De Nederlandse samenleving is de laatste 50 jaar aan het veranderen. Hoewel je soms zal horen dat dit niet goed is ben ik van tegengestelde mening. Nederland is altijd een land geweest dat veranderd, voorloopt en samenwerkt. Hoewel wij niet van mening zijn dat tradities zomaar uit de deur gegooid moeten worden, kunnen wij ons wel indenken dat wij deze kunnen aanpassen. Daarom zullen er ook verschillende blogs geschreven worden over typisch Nederlandse tradities of gewoontes in een nieuw jasje.

 

Verjaardagen

Nederlandse tradities en gewoontes, de rest van de wereld snapt er vaak geen donder van. Maar is dit niet juist wat het leuk maakt? Wie kent bijvoorbeeld niet het beroemde kringetje op een verjaardag? Je komt binnen bij een verjaardag men zich in een kring en je feliciteert alle aanwezigen. Wisten jullie dat dit echt typisch Nederlands is? En als je er over nadenkt is het soms ook wel vreemd, andere mensen feliciteren met iemand anders die jarig is. In het buiten land kijken ze hier maar raar van op. Maar ja? Wat weten zij er nou van. Ik vind het in ieder geval prachtig, ook al is het soms raar. En wat mag er natuurlijk nooit ontbreken op een klassieke Nederlandse verjaardag? Juist de kaas en worst.

 

Communicatie

Buiten onze klassieke verjaardagen staan wij natuurlijk ook bekend om onze directe en soms harde communicatie. Ben jij iemand die dit waardeert? Dan zit je op deze blog aan het juiste adres! Nederlanders staan bekend om directheid en eerlijkheid. Waarom zou je namelijk geen nee zeggen wanneer je ergens geen zin in hebt!

 

Veranderingen

Hoewel ik groot aanhanger ben van Nederlandse tradities en gewoontes ben ik wel van mening dat men soms te veel vasthoud aan het verleden. Nederland is hier namelijk niet op groot geworden. Nederland is als klein landje een wereldspeler geworden door zich aan te passen, te veranderen, en door samen te werken. Voor ons is juist dit wat ‘Dutch-Spirit’ is, en niet perse in het oranje over straat gaan. Dutch spirit in de nieuwe maatschappij zou hier van uit moeten gaan. Werk samen met de mensen die je niet kent, toon interesse en benadruk elkaars sterke punten. Dit is en zal altijd zijn wat Nederland groot heeft gemaakt en wat de Nederlandse mentaliteit echt is. Nederlanders zijn niet bang voor veranderingen maar zien het juist als kansen. In onze blogs zullen wij hier dan ook op in gaan, producten en diensten die juist dit doen. Al met al willen wij graag zeggen dat Nederland staat voor innovatie, creatie en samenwerken. Veel leesplezier op de blogs en aarzel niet om contact op te nemen!