In een wereld die bol staat van de groeiende globalisering geloven wij bij dutch-spirit.nl in een beetje vaderlands trots! Wij proberen blogs te schrijven over producten en diensten die handig zijn voor Nederlanders, gemaakt door oer-Hollandse ondernemers. Wij houden van een beetje terug gaan in de tijd toen Nederland nog klein en ongerept was toen mensen nog rondliepen met mooie petten, kortom een makkelijkere tijd. Toch willen wij ook mee gaan met de tijd en zijn Nederlandse bedrijven helpen! Zo vinden wij bijvoorbeeld mooie houten horloge”>horloges altijd interessant.

Ook valt het ons op dat de Nederlandse taal aan het verloederen is. Steeds meer Engelse woorden zijn normaal in het Nederlands, denk bijvoorbeeld aan het woord laptop. Deze kennen wij niet eens in het Nederlands.

Toch zijn er nog genoeg typisch Nederlandse gewoonten die toch leuk zijn om te zien. Denk bijvoorbeeld aan een buurtborrel met alle buren gezellig op straat een pilsje drinken. Of op de eerste mooie dag in de lente met 15 graden zonder jas op de boot om een stukje te varen. En natuurlijk dit allemaal op te slaan door mooie foto’s te maken voor het fotoboek van later.

Al met al is het wel duidelijk dat Nederland onze trots is en onze passie. Hoewel andere landen leuk kunnen zijn voor een paar dagen ligt ons hart altijd in het mooie Nederland. Daarom ook allerlei producten van oer-Hollandse ondernemers! Veel leesplezier!

Wilhelmus van Nassouwe
ben ik, van Duitsen bloed,
den vaderland getrouwe
blijf ik tot in den dood.
Een Prinse van Oranje
ben ik, vrij, onverveerd,
den Koning van Hispanje
heb ik altijd geƫerd.