Soms is het tijd voor wat  nieuws. Elke dag precies hetzelfde uitzicht gaat ooit toch vervelen – dus eens in de zoveel tijd wil iedereen wel eens wat helemaal omgooien in zijn huis. Je kunt al je meubels vervangen, maar aan spullen raak je toch snel gehecht. Met mooi nieuw laminaat krijgt je kamer een heel nieuw uiterlijk, zonder dat je verder iets hoeft te veranderen!

Wat is laminaat?

Met de vele soorten vloeren die er tegenwoordig zijn bestaat er vaak nog wat onduidelijkheid over wat iets precies is. Laminaatvloeren bestaan uit een composiet plaatmateriaal. Composiete materialen zijn opgemaakt uit verschillende bestanddelen. Deze vormen allemaal verschillende laagjes. Veel andere vloer soorten bestaan uit slechts een laag, wat laminaat veel voordelen geeft ten opzichte van andere soorten vloerbedekking.

Voordelen laminaat

Vanwege de bijzondere compositie van een laminaatvloer heeft de vloer soort vele voordelen tegenover andere vloerbedekkingen. Het is bijvoorbeeld altijd kleurvast en erg vochtbestendig. Bij bijvoorbeeld een houten vloer heb je deze voordelen niet. Door de handige kliksystemen waarmee laminaat gelegd kan worden is de plaatsing ervan ook erg handig. Het zorgt ook voor minimale werking van de vloer. Door de kliksystemen is laminaat ook makkelijk te verplaatsen, wat het vaak een betere investering maakt als je veel verhuist of veel kinderen hebt en met kamers moet schuiven. Vanwege de vochtbestendigheid door de vele laagjes van het materiaal  is het onderhoud ook erg makkelijk en kost het niet veel tijd. Een ander groot voordeel  is dat er zoveel keus in is.

Soorten laminaat

Er zijn allerlei verschillende soorten laminaat verkrijgbaar. Laminaatvloeren met knoesten, nerven of spijkergaten – het kan allemaal! Ook in kleur en patroon is er ontzettend veel keus. Dit maakt het makkelijk om iets uit te kiezen wat echt bij jouw smaak en de (gewenste) inrichting van je huis past. Met bijvoorbeeld houten vloeren ben je hier een stuk beperkter in. Laminaat kan variëren in dessin, kleur, maar ook dikte en v-groef. Een dikkere laminaatvloer zorgt voor een stuk minder contactgeluid, dus dit kan erg goed van pas komen als je bijvoorbeeld boven in een flat woont, of een kamer hebt boven bijvoorbeeld een babykamer, om geluidsoverlast te voorkomen.. Een meerzijdige v-groef kan zorgen voor meer ruimtelijk effect en een robuustere uitstraling. Als je kiest voor geen groef in je laminaat oogt de ruimte een stuk strakker. Dit past erg goed bij moderne inrichtingen en stijlen.

Categorieën: Wonen