Je vrienden hebben zich weer verzameld voor een lekkere borrelavond en dat betekent ook dat er wat op de plank moet komen. Zowel drank en eten moet natuurlijk wel aanwezig zijn. Hier zijn een paar tips om de borrelavond compleet te maken.

Specifieke wensen

Een echte goede borrelavond voelt pas compleet als iedereen het idee heeft dat er rekening met diegene wordt gehouden. Dat kun je als organisator op veel manieren voor elkaar krijgen en het betekent ook heus niet dat je aan iedereen apart hoeft te vragen wat specifieke wensen zijn. Toch is het bijvoorbeeld wel handig als je rondvraagt of er dieetwensen zijn. Het is natuurlijk niet echt handig als je de hele avond vegetarische hapjes klaar maakt als het gezelschap grotendeels bestaan uit mensen die het liefst veel vlees eten. Als het goed is weet je van een groep mensen die je lief zijn meestal wel wat iedereen ongeveer eet, en daar kun je dus hartstikke handig gebruik van maken. Je kunt ze verrassen met iets waarvan je weet: dit valt honderd procent in de smaak!

Goede kaas

Zonder kaas, geen borrel. Je kunt er lang over discussiëren maar eigenlijk hoort er op een borrelplank toch echt een lekker kaasje. Weet je niet wat je moet kiezen? Dat neemt niemand je kwalijk want er zijn zoveel verschillende soorten! Het is aan te raden wat lichtere kazen te nemen, en een kleiner aantal aan wat meer uitzonderlijke kaasjes, zoals schimmelkaas. In een groter gezelschap zijn de wat toegankelijkere kazen vaak toch wat meer geliefd. Je kunt raclette kaas kopen, online! Kaas kopen is online sowieso een goede optie. Het scheelt tijd en het komt goed ingepakt aan. Ook in hoeveelheid valt er veel te kiezen.

Verschillende dranken

Bij een borrelavond hoort er ook wat te drinken. Hoe vaak je het ook georganiseerd hebt, het is toch altijd maar de vraag wat je kiest wanneer je in de supermarkt naar de volle schappen staat te staren en eigenlijk niet meer weet wat de beste keuze gaat zijn. Het is dus sowieso handig om van te voren te bedenken wat het gaat worden die avond. Een borrelavond hoeft heus niet altijd met een goede wijn. Je kan er ook voor kiezen om eens een lekkere cocktail te maken voor iedereen, of juist te kiezen voor een lokaal biertje. Vergeet overigens niet dat het wel zo fijn is als de dranken een beetje bij de kazen passen, als dit een enorme mismatch is, dan is dat zonde!

Categorie├źn: Vrije tijd