De wereld wordt steeds een stukje meer draadloos, ik vertel je niks nieuws. De vraag die ik mezelf stelde voor het schrijven voor deze blog is: wat is de toekomst van de utp kabel nu de wereld op een draadloze koers afstevent. Deze vraag is moeilijk te beantwoorden gezien de toekomst niet te voorspellen is. Zeker met betrekking tot technologie. Wat je nu denk te weten kan over een paar jaar al complete onzin blijken. Daarom wil ik ook voorzichtig mijn mening over het toekomstperspectief vormen van de beroemde utp kabel. De utp kabel is namelijk klein begonnen, groot geworden en we zijn op dit moment in de nadagen van dit fantastische kabeltje. Maar hoe nu verder? Dit lees je hieronder!

De utp kabel en de korte termijn

Op de korte termijn zal de utp kabel nog niet uit het beeld verdwijnen. Deze mening heb ik omdat het draadloze netwerk op dit moment nog niet echt betrouwbaar te noemen is. Ook worden kantoorgebouwen nog steeds aangelegd met de utp kabel als primaire internetverbinding. Een kabel is over het algemeen betrouwbaarder dan een draadloze verbinding. Een betrouwbare internetverbinding is tegenwoordig zeer belangrijk voor bedrijven. Belangrijke informatie gaat via een internetverbinding van het ene naar het andere punt. Dit moet veilig gebeuren en daar kan een utp kabel heel goed voor zorgen.

De lange termijn van deze kabel en de opkomst van een draadloze wereld

Op de lange termijn he ik helaas een minder positief toekomstperspectief voor de utp kabel. Op de lange termijn verwacht ik van de draadloze technologieën dat ze betrouwbaarder worden. Op een bepaald level van betrouwbaarheid zal draadloos de utp kabel overnemen. Zo simpel is het. De voordelen van draadloos zijn simpelweg te groot. Met een draadloze verbinding kun je letterlijk overal werken met je laptop. Bovendien is het financiële plaatje voor draadloze internetverbinding ook nog eens een stuk rooskleuriger dan van de bedrading. Soms moeten er in een kantoorgebouw wel honderden meters aan kabel worden gelegd. Dit kan heel duur worden. Een draadloze internetverbinding is hiervoor een perfecte oplossing. Je hoeft namelijk enkel een router te kopen en een abonnement hebben op internet. Verder hoef je vrij weinig te doen. Dit is natuurlijk een ideaal plaatje voor elke werkgever die intrekt in een nieuw pand. Ik denk dat in de toekomst nieuwe kantoren niet meer worden aangelegd met bedrading en dus dat de kabel helaas langzaam uitsterft.

Categorieën: Algemeen