Zit jij midden in je Prince2 cursus, en volg je daarnaast ook nog een ander vak van jouw interesse? Heb je een keuze gemaakt waar je blij mee bent maar wil je er alsnog iets anders bij leren? Het kan allemaal, door blijven leren is tegenwoordig al makkelijker een optie. Het neemt niet weg van het feit dat opleidingen en cursussen geld kosten, maar als je dit kunt veroorloven en je wilt graag verder leren, dan zeg ik waarom niet, waarom stoppen als je één gebied onder de knie hebt terwijl er nog zoveel meer interessante dingen zijn om je tijd in te steken?

Blij met je keuze

Het belangrijke is natuurlijk dat je blij bent met de keuze die je maakt over een studie of een werkgebied. Als je niet blij bent met je keuze dan kun je jouw opleiding wel afmaken, maar dan heb je er toch niet echt zin in. Zorg dat jij aan de slag gaat met opleidingen en cursussen waarbij jij het ook echt naar je zin hebt, het hoeft niet makkelijk te zijn om leuk te zijn, als je er maar echt in geïnteresseerd bent, dan zul je al zien dat het stukken makkelijker is om dingen te leren en onthouden.
Prince2 cursus

Welke vakken wil jij nog meer leren?

Het is heus niet meer zo dat we alleen maar bij een vak hoeven te blijven, als we verder willen leren en daar het geld voor hebben, dan kan dat. Je kunt zelfs leren naast je werk, en zo dus alsnog inkomen verdienen terwijl je ook gewoon verder leert aan iets waar je misschien ook wel een carrière van wilt maken, of misschien is het alleen maar iets wat je heel interessant vindt, want dan kom je bij het laatste punt.

Carrière is niet verplicht

Dan bedoel ik natuurlijk niet dat je helemaal geen carrière hoeft te starten, maar dan bedoel ik dat je ook ergens voor kunt gaan leren omdat het je alleen maar interesseert. Misschien wil je dan niet een hele opleiding aangaan, omdat het toch nog best veel kost, maar je kunt dan bijvoorbeeld wel een cursus voor iets volgen, ergens lessen voor nemen zonder dat je allemaal items aan moet schaffen en iedere dag hard hieraan te werken. Je hoeft niet alleen maar ergens voor te leren omdat het je brood gaat verdienen op een gegeven moment, je kunt ook gewoon nieuwsgierig zijn, dat is toch prima?

Categorieën: Algemeen