Nederlanders, ze staan wereldwijd bekend als gierig en zuinig. We willen overal geld voor zien en betalen het liefst geen Euro teveel. Elke cent wordt gesplit bij een etentje. Zelfs in Engeland heet het splitten van de rekening ‘Going Dutch’. Dit is natuurlijk een extreem beeld, maar zeg nou zelf: je wil toch nooit teveel betalen als het niet nodig is? Ik vind het juist heel slim wanneer mensen op zoek gaan naar koopjes en kortingen. Zeker in deze dure feestmaanden is elke cent gewenst. Maar hoe vind je nou de beste deals? Ik ben op zoek gegaan naar wat tips en trucjes.

Koopjesjagen

Of het nu om schoenen, kleding of woonartikelen gaat, veel van deze items zijn seizoensgebonden. Aangezien in de winter al gewerkt wordt aan de voorjaars- en zomercollectie, moet er ruimte komen. Hierdoor worden de schoenen van het herfst- en winterseizoen in de korting gegooid. Neem bijvoorbeeld heren sneakers. Momenteel zijn ze volop in de sale! Op bijvoorbeeld winkelstraat.nl vind je de leukste heren sneakers nu in de sale. Een designer sneaker van bijvoorbeeld Gucci, Iceberg of Mason Garments is al gauw 100 Euro goedkoper. Zo loop je er fashionable bij, maar betaal je veel minder. Het is dus een kwestie van geduld hebben en nooit gelijk kopen wanneer de nieuwste collectie uit is. Speur gewoon even het internet of de winkels af voor de leukste en hoogste kortingen.

Vergelijken

Ben je specifiek op zoek naar iets? Vaak is er voor alles een vergelijkingssite. Zo kun je alle aanbieders van hotels, vakanties en appartementen met elkaar vergelijken op de beste prijs of kwaliteit. Niet alleen verblijven worden vergelijken, maar ook kleding, schoenen en apparaten. Vaak worden er bij deze sites ook recensies gegeven van gebruikers. Hierdoor krijg je het beste overzicht. Je kunt de websites ook gebruiken om te kijken welke aanbieder het snelste kan leveren of de meeste sterren krijgt. Zo maak je altijd de juiste keuze en betaal je nooit teveel.

Replica

Vind je kleding van designers en grote merken mooi, maar heb je het geld simpelweg niet (of er niet voor over), dan kun je altijd kiezen voor replica’s of één-op-één items. Neem bijvoorbeeld Louis Vuitton tassen. Deze worden exact nagemaakt, maar zijn dus niet echt. Ze lijken er alleen heel erg op. Vaak betaal je (meer dan) de helft minder voor deze tassen. Let wel goed op, niet alle merken mogen nagemaakt worden. Als je een replica besteld uit het buitenland, zit de kans er dus in dat het door de douane wordt ingenomen. Dit is zonde, want dan ben je én je geld kwijt én heb je geen tas

Categorieën: Algemeen