Eindelijk is het die tijd van het jaar weer. Ik weet dat we in Nederland vroeger amper iets deden aan de kerstdagen, maar tegenwoordig kom je er haast niet meer onderuit. Kerst is in Nederland en het wordt alleen nog maar groter. Ik merk het ook aan mezelf. Een paar jaar geleden gingen we alleen een dagje gourmetten met de familie. Tegenwoordig moeten er hele gangendiners gekookt worden. Bovendien horen er ook allerlei leuke dingen onder de kerstboom te liggen. De ene familie doet namelijk het befaamde pakjesspel en de ander geeft gewoon kleinigheidjes aan elkaar. Aangezien ik aan mijn eigen familie merk dat niet iedereen even goed de kerstsfeer te pakken heeft, geef ik bij deze wat handige tips voor allerlei leuke dingen voor onder de kerstboom!

Kleding voor tieners – altijd goed!

Heb je bijvoorbeeld veel neefjes en nichtjes die aan het puberen zijn? Heb je een paar kids die druk zijn met kleding en vooral zichzelf? Dan is het een ontzettend goed idee om merkkleding voor die tieners onder de kerstboom te leggen. Zo kan je ervoor kiezen om Nederlandse merken te steunen. Mijn neefje is eigenlijk geen tiener meer: hij is net een ‘tigger’ geworden. Hij had een merk op haar verlanglijstje staan waar ik nog nooit van had gehoord: Cheap Monday. Dit is blijkbaar een super hip en happening merk onder de jongvolwassenen. Ik had een simpele spijkerbroek uitgekozen van Cheap Monday en ik kan je wel vertellen: ik heb die jongen nog nooit zo vrolijk gezien. Hij had eindelijk een cadeautje die hij echt wilde. Daarom adviseer ik je om hippe kleding te geven aan tieners. Dat is echt altijd goed!

Allerlei leuks voor volwassenen

Voor de volwassenen kan je niet zo snel aanzetten met kleding. Ja, misschien met die vrolijke sokken. Gelukkig zijn er genoeg andere dingen die je kunt kopen voor vaders, moeders, ooms, tantes en natuurlijk opa’s en oma’s. Zo hadden mijn zus en ik geregeld dat wij een keer het koken van het diner op ons namen. Onze ouders mochten absoluut niets doen. Het was wel een hoop werk, maar ik kijk er zelf nu ook ontzettend naar uit. Voor grootouders kan een kleinigheidje al zoveel betekenen. Laat bijvoorbeeld die ene prachtige familiefoto inlijsten of koop iets uit hun ‘goede oude tijd’. Cadeautjes voor volwassenen onder de kerstboom vergen wel wat meer creativiteit, maar uiteindelijk krijg je er zelf ook meer voldoening van. De “dutch spirit” is natuurlijk een beetje gierig. Alleen met de kerst mag iedereen een beetje los komen en de “christmas spirit” omarmen!

Categorieën: Algemeen