Een kamado BBQ is een keramische BBQ, voor de echte barbecue liefhebbers. Het is een luxere variant van de reguliere barbecue en geschikt voor alle seizoenen. Ik ben overgestapt op een kamado BBQ om verschillende redenen. Ik zal het je vertellen!

Je maakt indruk

Een kamado BBQ wordt gekenmerkt door een rond en robuust design. Als mensen bij je thuis komen en je tuin zien, zullen ze ook zien dat je barbecue niet zomaar een apparaat is, maar een grote stoere met van die putjes erin. Een kamado BBQ is voor echte mannen en vrouwen die graag gezien worden als barbecue meesters. Als jij een kamado barbecue tentoonstelt denkt iederen dat je weet waar je het over hebt op het gebied van buiten grillen. Of dat daadwerkelijk zo is, is aan jou. Ik beleef er in ieder geval plezier aan om mensen ‘wow’ te laten zeggen als ze bij me thuis komen. Het is net zoiets als een mooie auto hebben.

Geschikt voor alle seizoenen

Weet je wat pas echt Hollands is? Ondanks weer en wind toch naar buiten gaan. Wij Hollanders zijn echt wel wat gewend, dat is de echte Dutch spirit. Of het nou fietsen is in een storm, of schaatsen met een gure noordenwind. Zo zijn er ook mensen die graag buiten de zomer om nog willen kunnen barbecueën. Want de smaak van een barbecue is niet na te bootsen op een kookstel. Kamado BBQ’s staan er om bekend dat ze voor alle seizoenen gebruikt kunnen worden. Ze zijn hartstikke duurzaam en kunnen echt wel tegen een stootje. Nu ben ik zelf een beetje een koukleum, dus ik wacht tot het ietsje mooier weer is om te gaan barbecueën. Maar ik wou alleen even aangeven dat je kúnt barbecueën in de winter.

De hitte blijft beter behouden in een kamado BBQ

Ik weet ook niet precies hoe het werkt, maar kamado BBQ’s houden hitte beter vast. Misschien door de gekke putjes of juist door het ronde ontwerp van de barbecue. In ieder geval hoef ik niet zo veel moeite te doen om het ding warm te houden. Je kunt er tegenwoordig ook zo’n speciale aansteker bij nemen en dan ben je al helemaal snel klaar om te grillen. Een kamado BBQ heeft blijkbaar maar vijftien minuten nodig om warm te worden en te gaan grillen! Dat is sneller dan mijn elektrische kookplaat. Er zijn nog allemaal andere voordelen, zo kun je er meer mee dan met een reguliere barbecue, en krijg je hem makkelijker schoon. Neem ook een kamado BBQ!

Categorieën: Algemeen