Als ouders hoor je jezelf wel eens denken: waar blijft de tijd? De kinderen worden ouder met de dag, lijkt. Maar ook kunnen de dagen soms veel te lang duren. De kinderen die onrustig uit school komen, zich geen raad met zichzelf weten en zich ontzettend aan het vervelen zijn terwijl er genoeg te doen is voor ze. Soms moet je net een extra beentje bijzetten om de kinderen te vermaken en ze het liefst een paar uur bezig te houden. En dan natuurlijk het liefst zo ver weg mogelijk van de televisie of andere schermen! Hier zijn dat leuke ideeën die voor kinderen van veel leeftijden leuk zijn om te doen!

Betrek ze bij je eigen activiteiten

Een goed voorbeeld hiervan is koken. Het duurt misschien wat langer omdat je goed moet opletten terwijl je bezig bent maar voor kinderen is het heel leuk om zelf mee te werken aan dat wat ze later gaan eten. Verzin wel iets wat ze ook graag willen eten! Het is iets minder leuk om andijviestamppot te maken dan een zelfgemaakte pizza: bovendien kan ook deze pizza heel gezond zijn!

Schleich boerderij

Maak gebruik van het speelgoed van Schleich! Dit thema speelgoed is super realistisch. Het fijne van kinderen is dat hun fantasie al zoveel werk doet. Met een imaginaire boerderij kunnen ze zich vaak uren vermaken. Ze kunnen de boererij zelf indelen met schleich paarden, koeien, honden, noem maar op.

Bedenk een eigen spel

Wat voor alle kinderen altijd heel leuk blijft om te doen is raadspelletjes! Dit kun je helemaal invullen zoals je zelf wilt. Je zou een raadspelletje kunnen bedenken met geluiden. Voor wat oudere kinderen is dit vooral interessant. Als iedereen ergens in huis een geluid opneemt om het vervolgens te laten raden door de rest. Degene met de meeste punten die wint!

Organiseer een spelletjes middag

En dan een nonchalante: kom jongens, we gaan een spelletje doen. Maar echt een middag dat in teken staat van meerdere soorten spellen. Denk aan spelletjes die je vroeger zelf speelde in combinatie met nieuwere spelletjes. Of juist waar je én stil moet zitten én je je energie kwijt kan. Zo houden de kinderen hun aandacht erbij.

Filmtijd!

Ook hiervoor geldt: niet zomaar op de bank maar echt het gevoel hebben alsof je in de bioscoop zit. De lampen uit, de beamer aan. Je kunt de kinderen zelfs een meer educatieve film laten zien, de bioscoopervaring maakt alles leuk voor kinderen!

Categorieën: Algemeen