Echte Hollanders vinden het belangrijk dat hun vakantie niet te duur is. Het liefst zelfs goedkoop. Het zit in ons Nederlandse bloed om het maximale er uit te halen voor zo min mogelijk geld. Dus op wat voor vakantie kun je gaan die heel leuk is en waar je veel kunt doen, maar die toch goedkoop is? Griekenland. In deze blog vind je tips & tricks voor het goedkoop op vakantie gaan in Griekenland. Heb een leuke tijd én bespaar geld!

Goedkoop eten

In Griekenland heb je werkelijk overal goedkope eettentjes. Het advies is wel om even op Tripadvisor of Yelp te kijken voordat je binnenloopt. Dat de tentjes goedkoop zijn betekent vaak ook de kwaliteit achter blijft. Ik heb zelf een keer een lasagne gegeten waar friet in zat, en het was een soort harde gelei geworden. Dat was even schrikken. Maar je kunt dus als je goed kijkt heel goedkoop eten in Griekenland. Je hebt de beste kans op goed eten als je gewoon puur Grieks eten gaat halen, met het lamsvlees en de tzatziki bijvoorbeeld.

Goedkoop bezoeken in Griekenland

In Griekenland zijn een hoop bezienswaardigheden. Het mooie is dat deze bezienswaardigheden allemaal niet zo duur zijn. Voor een schammel prijsje kun je de Akropolis bekijken. Of neem een goedekope dagtour naar Delfi, inclusief de opgravingen en het bijbehorende museum. Er zijn over Griekenland verspreid vele ruïnes uit de Klassieke Oudheid die je kunt bezoeken. Bij de entreeprijs zit altijd het museumbezoek inbegrepen. Het is overigens wel beter als je er een toergids bij neemt, want die kan je alles vertellen over de rijke historie en hoe alles er vroeger uitzag.

Gratis bezoeken in Griekenland

Op het gebied van oude tempels kun je ook gratis dingen bezoeken. Zo is het Aristoteles Lyceum helemaal gratis. Verder kun je in Athene gratis tours nemen die je door de musea van de stad meenemen. Als oude meuk niet je interesse wekt, kun je naar een van de kustplaatjes van Griekenland gaan en daar rondwandelen. Denk bijvoorbeeld aan Santorini. Kustplaatsjes bezoeken is hartstikke gratis en leuk dus zeker aan te raden. Ook het Antonis Tritsis park is gratis. Er is in dit land in ieder geval genoeg te doen om je culturele geest te prikkelen. En toch is er een hoop gratis (of goedkoop). Dus ga op zijn Hollands op vakantie door een leuke tijd te hebben en geld te besparen. Bezoek daarom Griekenland.

Categorieën: Algemeen