Wij Hollanders zijn het wel gewend om het te doen met kleine ruimtes. Nederland is toch behoorlijk vol. Op de een of andere manier zorgen we er ook altijd voor dat we de badkamer klein houden. Het is zo oer-Hollands: lekker stomen in een superkleine douchecabine in je kleine badkamertje. Dat past echt bij het beeld dat we alles zo veel mogelijk op elkaar proberen te proppen. Grappig eigenlijk, want douchen is een belangrijk rustmoment en schoonmaakmoment van je dag. Je kunt ook kiezen uit net wat grotere douchecabines die meer luxe uitstralen. Op deze manier maak je toch optimaal gebruik van je kleine badkamerruimte, maar ziet het er toch wat beter uit.

Verschillende formaten

Je mag zelf beslissen: kiezen uit douchecabines die piepklein zijn, of juist een wat grotere nemen. Gangbare formaten van douchecabines zijn 80 keer 80, 90 keer 90, en 100 keer 100. Je zult tussen het eerste en het laatste formaat een enorm verschil merken. Net als dat je een bed hebt van 160 centimeter breed in plaats van een twijfelaartje van 120. Er is technisch gezien niet heel veel verschil in de soorten douchecabines, maar voor je gevoel zal het wel uitmaken. Let wel dat als je een kleinere douchecabine neemt, je eigen badkamer wel groter aan gaat voelen.

Soorten douchecabines

Je kunt kiezen uit een hoek douchecabine of eentje die los staat. Het voordeel van een hoek douchecabine is dat het goedkoper is! Ook is het handiger om in een kleinere badkamer zo’n hoek douchecabine te nemen. Er gaat dan zo min mogelijk ruimte verloren van je kleine Hollandse badkamer. Het lijkt alsof je weer meer ruimte hebt, ook al weten we allemaal dat je op 20 vierkante meter woont in je studio met badkamertje.

Douchecabines kunnen ook van glas zijn

Een douchecabine hoeft niet van dat lelijke plastic te zijn! Je kunt ook voor modern design gaan met een glazen douchecabine. Het ding is natuurlijk van het meest hoogwaardige veiligheidsglas gemaakt, dus als je een glippertje maakt val je er niet doorheen. Je Hollandse badkamer wordt mooi aangevuld met een stuk Zweeds design met een doorzichtige glazen douchecabine. Je kunt er ook eentje nemen van spiegelglas, waardoor je er niet doorheen kunt kijken! Als je dan toch gaat voor een regendouche kun je ook het beste een douchegoot kopen bij Douche Concurrent. Zij hebben de beste spulletjes, ook als je mooie design douchecabines zoekt moet je daar zijn!

Categorieën: Algemeen