Na af en toe een afleveringetje ‘Boer zoekt Vrouw’ te hebben meegepakt en boer Jan te hebben gevolgd in ‘Expeditie Robinson’, was ik nu eigenlijk wel benieuwd hoe het is om boer te zijn. Ook boer Bertie in een vorig seizoen van Expeditie was altijd zo’n topvrouw dat ik besloot om me een dagje te verplaatsen in haar. Ik besloot 24 uur mee te lopen bij een echte Hollandse boer. Lees snel verder als je wilt weten hoe ik dit avontuur heb beleefd.

Bij het boerenleven hoort een boerenwekker

Mijn dag als Bertie Boer begon al erg vroeg. De boer waarbij ik kwam kijken verwachte me om 06:00 uur in de ochtend bij de stallen. De zon was nog niet eens op en het leek buiten wel -10 graden. De boer had hier echter niet zoveel moeite mee en die was al volop aan het werk. Mijn dag begon met het voederen van de koeien. Vervolgens maakten we de stallen schoon. Om half 10 was het dan eindelijk tijd voor een welverdiende koffie.

Niks ‘Dress to Impress’

Om eerlijk te zijn, besteed ik altijd best wat aandacht aan mijn uiterlijk. Ik probeer toch altijd wel in een leuke outfit de deur uit te gaan en een beetje make-up op mijn hoofd te doen. Deze dag was voor mij dus heel iets anders. Eenmaal aangekomen bij de boer werd ik in een overall en werkschoenen gehesen. En door het vroege opstaan had ik natuurlijk ook geen tijd en zin om wat aan mijn make-up te doen. Ondanks dat het even wennen was, was het eigenlijk ook wel heel prettig om een keer niet zoveel aandacht te besteden aan mijn uiterlijk. In comfortabele kleding ging ik lekker aan het werk. Die werkschoenen zaten zelfs zoveel lekkerder dan mijn normale laarsjes, dat ik ze nu zelfs een beetje mis!

Zou ik het nog een keer doen?

Al met al was het een hele ervaring. Van het bruisende stadsleven en mijn kantoorbaan naar hard werken in de rustige natuur. Om eerlijk te zijn was het best rustgevend om zo bezig te zijn in de buitenlucht. Bovendien vond ik het enorm leuk om alle verhalen van de boer te horen. Ik zou het best leuk vinden om dit nog een dagje te doen, maar als vaste baan is dit toch niet helemaal voor mij weggelegd. Vroeg opstaan en dieren verzorgen is niet zo mijn ding, maar ik heb wel extra respect gekregen voor alle boeren in Nederland!

Categorieën: Algemeen